Rysskräckensvindar ven hårt idag

Det var inte bara genom beslutet i Girjas-rättegången, som staten visade att de är i behov av expertishjälp för att hålla koll på Sveriges hiskeliga ödemarker i fjällvärlden, utan också genom Trafikverkets anhållande om att dra tillbaka sitt beslut om att asfaltera Huukivägen som kommer från öst… – ett faktum som Regeringen nu alltså har beslutat – det inte blir någon ny 880-väg eller korsning här i byn! Ryssskräck, eller inte, men så är det (den formella förklaringen var dock gruvans konkurs).

Tycker ni att jag svamlar? Det får ni tycka, men jag ska skriva ännu en dynamisk sak på det temat. Och det är att ni kommunist-vänner där ute, som kanske upplever en rädsla med tanke på Sveriges historia med arbetsläger och sånt, att ni inte behöver vara rädd för mig i alla fall (som polis tänker jag). Om det kommer en handräckning på er här i Pajala, så kommer jag att våga ifrågasätta den om ni pratar med mig, detta för att undvika att ni hamnar på en s k “informationstömning” som lagen ger utrymme till med hjälp av LPT § 6 och dess tvångshjälpmedel i a-b under 24 timmar, utan diagnos -eller utan tvångsinskrivning över huvud taget! (trots 1 dygn med tvång)

Vidare, om jag själv skulle råka ut för det, skulle jag ha is i magen, inte äta något, och inte säga något. Det är sjukvårdens sak att bedöma sjukdomstillstånd, och det är polisens sak att hålla förhör vid misstanke om brott.

Jaha, och vad mer har jag tänkt?

Jo, den egentliga rubriken skulle ha varit “Knark är slum – gör dig dum!” och så skulle den nya translåten i Melodifestivalen ha fått lite nya ord…

https://www.youtube.com/watch?v=NZWCKvqaWF0

– men oj, det fick den ju redan!

Här är den i alla fall – 48 min 30 sek in i programmet – en ADHD vinnare? http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/680253?programid=2151&playepisode=680253

… men då fick jag Regeringens fina vattenstämplade brev om fortsatt grusväg mot öst – och hornen växte i pannan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *