Äkta kärlek?

Förra helgen när Markku jobbade med att byta torvtak till den krom-svarta Scanian, så passade jag på att slänga rejält med snö runt väggarna i hans hem, vilket han själv inte kommit sig för (enligt normplan för extra isolering här uppe i förarctis). Och igår när vi pratade i telefon, sade han att min insats varit riktigt bra, att värmen hade stigit med 2 grader i rummen, trots att kölden efteråt blev än hårdare, från -24 till -35. Där ser man!

Så, att den ene gör en välvillig insats åt den andre, på helt eget bevåg, och den andre sedan tacksamt ger kred åt den andre för det, det är äkta kärlek det. Jag hade ju kunnat skita i att gå ut alls, bara ligga i soffan och titta TV på hans kabelkanaler, och han hade kunnat skita i att nämna det positiva i mitt initiativ för mig. Men, nu blev båda glada – av lite snö!

Och den kärleken, den behöver inte vara mellan man och kvinna, eller tvärtom. Den kan man ge även åt sin kompis, granne, osv. M a o, att tänka på till nästa år. (men, man måste känna till var vattenledningar etc går i marken, så att man inte gör en björntjänst i stället – att vattnet fryser när man tar bort snötäcket över ledningarna).

Tänkte skriva det här redan igår, men blev så stum och förlamad av det kraftiga norrskenet i norr, som nästan dök på mig här inne – ungefär som när Johan Blund slängde sin suddiga sömn på barnen…

Ja, och det var inte bara jag som blev paralyserad. För i morse när jag tittade ut, låg rådjuret nedanför mitt fönster och idisslade sömnigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *