Annorlunda djur

Mer annorlunda än “mina”, är djuren här i Pello. Hemma ser jag högst två rådjur, några harar, en räv och en massa småfåglar. Här ser jag tama kråkor och skator, och en hund som står i givakt och viftar på svansen när han ylar i kapp med kyrkklockorna, precis som om han såg Jesus komma och kände igen honom…

Och nyss, när jag med min goda caramelsmakande kopp kaffe spatserade runt här i huset för att titta ut genom varje fönster och “kolla läget”, så såg jag två travhästar tävla på bron in från Sverige… hm, -25 grader kallt, och varmbloden är ute och tränar.

Nej, nu ska jag surfa efter recept på bra leverbiffar. Igår gjorde jag en god köttfärssås, och idag hoppas jag som sagt på goda biffar. Har tänkt att jag under helgerna ska göra mat, som jag även kan frysa in för veckorna. Och det som förvånar mig mycket, är att kokta grönsaker är perfekta att frysa in, för de är som helt nykokta när de värms igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *