Och varför visar inte TV?

I mitt jobb som polis, har jag det senaste året kommit i kontakt med flyktingar, på olika sätt, men egentligen förvånansvärt lite. Men, de få gånger, har varje gång gett mig något att tänka på.

Och nyligen, fick jag se lite bilder från en mobiltelefon, på “levande skelett”. Det var människor i olika åldrar, och den värst drabbade kanske i min. I TV har jag bara sett ett fyraårigt barn, som var mager, p g a att mathjälpen till det landet stoppades.

Mat, det är m a o helt avgörande i vår situation, d v s förståelsen för de som kommer hit, som till Pajala. Här äter de, och deras kroppar ser ut som våra, därför. Men de som blir kvar, får ingen mat, och därför ser ut som levande skelett typ.

Detta enkla, svart-vita, hemska, fakta, gör att jag på en gång får förståelse för om det uppstår situationer vid matintaget här, som kan upplevas som våld och bråk. D v s att varje gång våra flyktningar ska äta, torde de få ångest för att deras anhöriga dör där hemma? Och ännu mer om någon försöker begränsa mattillgången, som där hemma…

Tänk så hemskt! Om det är så som jag har skrivit. Det var vad jag kom på från mitt undermedvetna, efter att ha ätit en falukorsvmacka och lite glass…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *