Jag gråter inte ofta

Jag tycker att man ska förbjuda tävlingar som idag, “Tour de ski” i brant uppstigning i slalombacke, där människorna tar ut sig som tok, och segnar ihop på andra sidan linjen. Där jobbar andningsorganen som om kroppen var på väg att dö, och jag kan tänka mig att både hjärta och övriga muskler känner lika dant.

Och varför får jag en tår i ögat? Vet inte, men när jag ser tjejerna ligga där, och vissa ger ljud i från sig som från avgrunden, så får jag sorg. Sorg över människan. För egentligen är det en dödskamp, rent fysiskt, men i praktiken är det en prestige, för att visa sig bäst, och kanske tjäna mest?

http://www.nsd.se/sport/miljonregn-over-charlotte-kalla-9786542.aspx

Det sistnämnda bryr jag mig inte om rent känslomässigt, utan det som rör mig är kroppen, människokroppen som maskin. Kanske för att det kunde varit jag? För att jag vet att jag är den typen som kan ta ut mig till max, så att hjärtat och mina muskler skulle kunna brista av viljan.

Jo, så är det nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *