Hemma igen

Borta bra, men hemma bäst, heter det ju, men… den här gången vet jag inte… För här hemma luktade det unket obebott efter många dagar borta, och inget julpynt har jag heller. Sovit hos Markku hela Julen, där det varit 29 grader varmt inomhus, naturgran, och en massa gott, inte minst den traditionella rulltårtan som hans exfru lämnar åt barnen (rullad chokladsockerkaka med grädde och banan i, typ). Skinkan vi gjorde blev också en 10 poängare, och ska jag vara helt ärlig, så föredrar jag den gråare finska varianten före den röda svenska, ungefär som med dieseln, att den verkar innehålla mindre tillsatta hälsoretande partiklar i Finland.

Ja, och igår var jag och firade Kolaris hockeyförening som fyllde 50 år, även om jag mest var där för att träffa mina nära och kära som bor där, och som jag inte träffade den här Julen. Det bjöds på grillkorv och tårta, och när jag ville ge en slant till föreningen som inte ens tog entré till hockeymatchen, så blev svaret att nej, idag får man inte det – det är föreningen som bjuder! En härlig förening, som verkar ha ordning på ekonomin m a o.

Nej, nu måste jag ut och ladda Saaben, för den har fått stå till förmån för Kingen, som strejkade precis innan Jul. “Du måste köra mer med den, och använda bromsarna…” sade Markku, som börjar vara less på alla små reparationer? Nå, men den spinner som en katt nu, och startar på kommando.

Slutligen kan jag konstatera att en sådan här julledighet med jobb, hade inte varit möjlig om jag hade haft fåren kvar. Då hade jag inte kunnat slappa i Markkus stämningsfulla hem med 0 stress. Och även julstämningen på jobbet är manlig, för inte ens där har jag satt en julstjärna i fönstret. Varför? Jo, för det kommer en morgondag också, när allt detta ska bort…

Dagen har redan ljusnat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *