Ideell “vaktmästare” idé

Medan jag pulade på här på Bygdegården idag, efter jobbet, och skottade rent handikapprampen, sopade lite, och även gjorde rent filtren till luftvärmepumpen jag hållit koll på, så fick jag mitt i allt en julig tanke – att tänk vad fina bygdegårdar, byastugor, folkets hus osv, som det finns i var och varannan by i Sverige, och som även kan nyttjas till julfirande!

De flesta vill förstås vara “hemma”, men om man typ har så stor familj och släkt som samlas, att man inte ryms hemma hos ngn, då kan en mysig lokal vara perfekt. Där kan knytismaten eller cateringen ätas, julklappar rivas upp, uppesittarkväll i vänners lag uppstå, och så kan allt stök sen lämnas till den tid man bestämt att det passar att plocka bort det.

Om ni vill prova, så kan ni via denna länk söka lokal i hela Sverige!

http://www.bygdegardarna.se/hitta-bygdegard/

Idén kanske kan vara riktigt välkommen hos sörlänningar som vill fira en snöklädd Jul? I stället för dyra hotell – en hel samlingslokal! (finns säkert ngt billigt krypin i närheten för natten)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *