Trafikskadad älg?

Det lite annorlunda julbordet i den tornedalska bruksbyn innehöll förutom finska festkvargen, även en mör och saftig älgstek, som kollegorna från orten undrade om det var den trafikskadade älgen som jaktlaget levererat dit… Keh!?! tänkte jag, och sen uppfattade jag att de nog skojade. Och hoppas verkligen det…

Men, min kista är inte bra än heller, det är något i floran där som inte stämmer. Förhoppningsvis inte likbakterier i alla fall.

Och appropå lik, så var Markku likblek när han hittade mig sovande i sängen. Han berättade att han var säker på att jag var död. Märkligt, och sen när jag levde oroade han sig för att jag hade fått en tarminflammation som leder till en påse på magen… Katastroftänk m a o – och varför det?

Fick inget riktigt bra svar, men antingen beror det på hans egen ryggsäck, eller hans bild av mig – att jag inte brukar vara sjuk och sängliggande, så nu måste det vara något riktigt allvarligt.

Förhoppningsvis inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *