Bönder och åkare

Det är två grupper som verkligen är under kontroll, bönder med EU-stöd och djur, och åkare med färdskrivarblad. Ja, som f d fårägare fick jag jordbruksverkets räkningsblankett idag, där det också kom information om nya regler. Och nytt för mig var redan att jag måste anmäla flytten av fåren vid försäljning, och skriva transportblankett även om de hämtas av köparen. Men, nu behöver jag alltså inte bry mig om de nya reglerna för slakt eller destruktion, utan bara räkna till 0…

Eller? För bara några dagar efter att fåren flyttade, kom det ett nytt djur till min gård!

Ett rådjur. Och den har varit hit varje dag. Inte bara ätit av fårens höbollsrest, utan även slickat på den kvarblivna saltstenen, av spåren i snön att döma.

Spår i snön, som passerar min fina gran, så en riktig idyll – eller hur?

Tomteland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *