Och det också

Avgasröret till traktorn lossnade häromdagen, och ljuddämparen var i småbitar där inne. Markku lagade provisoriskt genom att sätta ett hitterör, men som inte höll tätt, utan höll på att gasa ihjäl mig i kupén – tills jag tog bort hela sidoplåten.

Men, nu har jag fått sätta tillbaka den, för Bengt fixade dit ett originalrör igen, om än den här är silverfärgad i stället för brun. Brum, brum, och tyst och fint går den, utan läckage.

Julgranar, det är vad som nu står på min prioriterade “måstelista”. Plums, plums, det borde jag också ha gjort lite tidigare…

Hm, och åter till det här med dieselavgaser. Fastän jag alltså höll på att gasas ihjäl i cupén, med en stickande lukt, så fick jag inga luftrörsbesvär. Det fick jag däremot i en bensinbil som luktade kraftigt av avfettning, konstig spolarvätska, eller vad den nu var… måste fråga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *