Veckans analys

Jag har känt mig extra trött efter arbetsveckan som varit, och på det ännu alla tråkiga nyheter. Kollegan som omkom, det var tragiskt, även om det är det största hotet som vilar över oss poliser – trafikolyckan.

Andra nyheter som tynger, är flyktingsituationen. Det måste vara tragiskt för dem, flyktingarna, men faktum tynger även vårt samhälle. Europa och Sverige har problem, och statsminister Löfven vill slå igen portarna nu, enligt nyhterna.

Men, det jag undrar, är om det är den borgerliga alliansen som trycker på, eller Löfvens egna brödrarskap?

http://gulasidorna.eniro.se/f/broderskapsr%C3%B6relsen-sveriges-kristna-socialdemokrater:3727074

Varför jag undrat på det? Jo, för att jag i tjänsten har fått frågan från en flykting, om vad Sverige kan ge för skydd åt honom, när han börjar gå i den kristna kyrkan. Jag blev faktiskt så paff över frågan, att jag sade att kristendomen i Sverige är mer som en “hobby”, som att man läser en bok. Att i Sverige är det lagen som styr, och att det inte har någon betydelse vilken religion man har.

Sen har jag funderat mer. Det kan ju faktiskt bli så, att vi får nya brott och nya hot mot person, i och med att flyktingar som vill integrera sig fullt ut här, väljer att konvertera från t ex islam till kristendomen, och därmed uppleva påtryckningar från sina landsmän.

Ja, det är inte lätt det här. Det här med Kristendomen i Sverige. Vi är formellt kristna, men Svenska Kyrkan är inte statlig längre. Det är en intresseorganisation.

Frimurarna är en annan intresseorganisation, med kristen grund, för män. Och i Pajala har vi en mäktig man därifrån (min tolkning utifrån frimurarflaggan som brukar vaja i han flaggstång), som är ordförande både i Företagarna och det kommunala Puab, vilka aktiverar sig i samhällets utveckling.

Så, flyktingens fråga, med gråten inte långt borta, var nog kanske mer aktuell än jag kunde tro? Och nu ångrar jag faktiskt mitt enkla svar om “hobby”… för jag har säkert kränkt många med den. Kantig Svea-anhängare som jag själv är…

https://sv.wikipedia.org/wiki/Moder_Svea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *