Straffet för Niskas kamp mot Vattenfall?

Herregud, tänkte jag, att vad är det för barbariskt slaktargäng som gått lös på Brunos tomt!? Motorsågarna ven i norr, så att de skäggstubbiga polackernas ögon lyste, som Rollos, Ragnars, och Flokis ögon vid strid i Vikings…

Nej, det här är inte föranmält, det här är inte “röjning” Vattenfall – det här var slakt! Grym och ful sådan, utan minsta inslag av trädgårdsmäteri (björkarna till vänster hann jag stoppa).

Jag bad gubbarna om ursäkt, samtidigt som min egen mordiska blick ville komma fram, när jag ifrågasatt arbetet vid min gräns. Det var inte deras arbetstillfälle och inkomst jag ville sabba – utan Vattenfalls oanmälda framfart med att fälla närmare 100 år gamla träd.

Vattenfall, som norrut längs 99:an har blivit ersättningsskyldig till abonnenter efter Niskas kamp, har troligen blivit onda på folket, och vill nu hämnas oss? Fastän vi här i Aareavaara inte har haft några problem med ledningarna. Mer problem har vi haft av Vattenfalls helikopter som flög så lågt vid snöbrottstid i våras…

Ja, nu är jag arg på en statlig myndighet igen. Hur kan det komma sig? Är det inte Polisen, Lantmäteriet, så är det Vattenfall.

Visa lite respekt tack, även för det lapska och invandrande generna, som kommit hit från Valloner, Finnar, och även Judar kanske.

Och Vattenfall kunde väl gräva ner dessa gamla system istället?

Istället för att försöka finta mig på 30 träd… Stora träd, likt dem som stämplats på en högspänningslinje, men som idag tänkte bytas ut mot träd vid lågspänningslinjen (?) med hjälp av ett “polskt missförstånd”? …Usch, tur att jag var ledig och ute!

One thought on “Straffet för Niskas kamp mot Vattenfall?”

  1. Nu när ilskan lagt sig, måste jag även berätta att jag blev imponerad av gubbarna, de klättrade upp i stora träd utan redaskap, och saxade sig fast med benen, samtidigt som de fällde stammen uppifrån – rena cirkuskonsten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *