Det här med hår

Vaknade tidigt, och upptäckte att Markku ställt om min köksklocka till finsk tid, varför den var kvar på den gamla svenska tiden, och när jag ställde om den så vaknade jag ju ännu tidigare…

Älgjakt? Eller vinterförberedelser? Hm, det är ett svårt val, men någotdera blir det innan jag svidar om till jobbet.

Fast det jag skulle skriva om, var hår. Har varit och klippt mig förra veckan, och det var väl typ ett år sen sist. Rakt av, men ändå tog det två timmar, och det gillar jag! En noggrann frisörska, som såg sitt verk som konst.

Och det man har, tar man förgivet. Som jag, mitt tjocka hår. De som klipper det förundras, och säger att det är miljoner hårstrån. Och det jag förundras över, är att typ rakt av ser tunnare och slankare ut än uppklippt eller urklippt.

Ja, där ser man, det är inte som man tror. Markku bad mig tunna ut håret, att det är så himla tjockt, typ att jag skulle klippa upp det rejält. Men jag stod på mig, envis och ego som jag är, och ville ha det tjockt och rakt, för att få det ännu mer lättskött och att det håller sig fint längre till nästa årsklippning. Och det visade sig vara rätt, för när Markku såg mig “Precis så, nu ser det mycket tunnare ut. Fint. Och kom ihåg att gå till samma frissa nästa gång…”

Alltså, det tidigare uppklippta har gett ett tjockare intryck, medan det nu rakt tjocka gav ett tunnare intryck. M a o tvärtom. Båda är nöjda – och allt är bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *