Trist Römppäväder

Regnet nalkas, liksom dans i Kangos, och sen final i Pajala. Själv jobbar jag, så det spelar inte så stor roll då, vädret. Det viktiga är att det inte regnar för hårt nu på dagen, för jag ska försöka klyva bort högen som är kvar. Ett tråkigt göra, m a o.

Roligt har det däremot varit att jobba i veckan, med mycket bilkörande, träffa folk och kollegor här och där, och med ett engagemang inför Polisens “medborgarlöften 2016”. Har du inte svarat ännu, så kan du göra det på Folkets Hus Smedjan/Näringslivsgalan idag, eller här på nätet (medborgarenkäten hittar du längst ner, och prioriterar gör du genom att ändra i rullgardinen, och det som inte blir 1,2,3, eller 4, ska du ändra till “inte bland de fyra viktigaste”:

https://polisen.se/Norrbotten/Kontakta-oss/Polisstationer/Norrbotten/Pajala/

Jaha, och vad mer? Jo, jag har funderat på det här med att “allt är politik”. T o m domstolarnas domar är det. Vet inte om det beror på valet av nämndemän, som sker via partiernas nomineringar efter mandat, eller trenden i samhället för att få behålla jobbet. Men hur som helst kan man se “vindar” efter vilken Regering vi har haft i Sverige, t ex hur det enskilda ägandet har ställts mot gruppers intressen, och det gäller även för olika län i Sverige utifrån den kommun- och regionpolitiska makten.

Ska det vara så? Ska inte lagen vara svart-vit, oavsett om det är blått eller rödgrönt?

Nå, jag har ju lämnat den smutsiga politiken bakom mig, så jag ska inte grotta mig mer i det. Men det som kan vara värt att nämna från allt studerande jag haft för mig innan läggdags (därför ej bloggat heller så mycket), är att en fastighetsgräns kan anses bestå i 25 år, därefter kan den ändras och tolkas på helt annat sätt igen om den ifrågasätts – så det gäller att tillhöra makteliten eller rätt parti just när den tiden kommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *