Ännu mer…

Röjning. Suck, och vart tog midnattsolen vägen? Mina kvällskift efter jobbet blir allt kortare och kortare, p g a mörkret. Tur att fyrhjulingen hade lysen, så att jag hittade hem… långt, från skogen på andra sidan bäcken, där jag tänker jaga älg. Ja, och här hemma var de jätteoroliga för mig, medan ingen är orolig för Markku, som ensam kör farligare maskin ännu längre bort i skogen. Är det kanske för att jag är kvinna? Mamma fantiserade om björnar och allt… men vilken björn kommer fram till en röjsåg undrar jag? Den närmaste björnen var min Grizzly.

Nå, men det är ju bra att ngn håller koll och bryr sig, ifall det skulle hända något. Det skulle inte kännas bra att ligga ute i skogen skadad, i mörkret och kylan, utan att någon skulle börja söka en. Och på det sättet är jag ganska bra, att jag beskriver var jag är, i vilket område, vilken väg jag tar, osv. Detta för att jag via jobbet vet hur det känns att leta folk som man inte alls vet var de är!

Jaha, och vad mer har hänt? Jo, på jobbet var det kul, för kollegan som kommit tillbaka från tjänstledighet, började storstäda i arkivet, sen åt vi Thai-mat, och sen kom ännu en ny kollega från Luleå för att gästarbeta hos oss. Lite omväxling i vardagen, det känns kul. Men lite tråkigt känns det att måsta hjälpa Kronofogden att vräka folk (avhysa). Det är man inte van vid, inte här. Och det är första gången det händer under mina 25 år som polis.

Och slutligen, så undrar jag om rävarna här i Aarea har ätit många råttor som bär på felet som gör att de inte är rädda för katten? Varför jag undrar det, är för att det finns en tamräv som matas från handen, och andra rävar som söker sig till bilar så att de blir påkörda. Ikväll tänkte en hoppa upp på min fyrhjuling också… Hm, hm, lite märkligt, att de inte är rädda för faror, rävarna, som annars inte brukar vara något problem i trafiken.

Nej, nu måste jag gå borsta tänderna, och hoppa i säng, så att jag orkar jobba med det som jag får betalt för…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *