Läker bra

Markkus skada hade läkt fint ihop, och nu har han bara en mindre kompress kvar, samt två strips för fortsatta ansträngningar. Ett blåmärke under skadan tyder på att han använt kraft i sticket, men hur djupt det gått, det får vi aldrig veta…

Och idag fick jag åtgärda en otäck skärskada hos ett av fåren, där en bit höbalnät hade strypt in sig i köttet runt klöven, vilket jag tur nog till slut upptäckte när jag tvättade rent hela foten i solen (bra belysning). Det bådar gott, för hältan minskade bara efter några timmar. Fåren har också bra läkkött, men där måste kompressen lindas in med tyg, och det hela avslutas med silvertejp för att hålla. Ja, och funkar inte det, så använder jag bly… att avsluta lidandet med. Detta eftersom ett veterinärbesök hit kostar mer än hela fåret är värt.

Ibland kan jag faktiskt undra varför vissa djurägare är beredda att sätta hiskeliga pengar på veterinärvård, typ att de tänker att djuret är en människa som måste försöka vårdas frisk till varje pris? Fast så är det inte heller, för även människor kan bli utan vård som finns, p g a Landstingens kostnadsribba för vad som är rimligt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3727&artikel=4770875

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *