Dubbelfel

Det var inte bara balmaskinen som körde för fort för att hinna arbeta, även klipparen har kört så fort att slåttermaskinen har wobblat… det är pappas erfarna teori. Själv funderar jag om inte den var felinställd, d v s helt enkelt sned, så att halva maskinen har klippt bra, och andra halva lämnat lång stubb. Det var en lånemaskin de precis hade fått, efter att lagret gått i den egna, och inga reservdelar i hela Finland!

Så, därför var de nog tvungna att slarva på, för att hinna mer än tidigare, vilket säger “Den enes bröd, den andres död”. Men nå, mina får kommer att få prima hö, tills det är dags att dö. Lass efter lass…

Ja, och jag själv har ju fått träna i frisk luft från fredag morgon till söndag kväll, och Markku en Pellohelg, eftersom han är allergisk mot timotej. Och när fåren är borta, så får han nog oftare träffa sin tjej… för som det är idag, så har jag svårt att vara borta. Så även på tjänsteresor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *