Måttet rågat…

Hundar som kommer och river får, så att mina dagar blir förstörda för flera dagar och nätter, sen en höskörd där hälften ligger kvar på backen… efter att skördargänget tackat för sig. Hm, det kom som en chock, när jag hoppade på fyrhjulingen och körde runt för att räkna bollarna. Trots att skörden såg extra bra och riklig ut där den låg igår, så blev det som sagt bara hälften av bollantalet som brukar – och så har jag strängrester kvar överallt på ängarna!

Ja, jag ringde och reklamerade, med gråten i halsen. Och ja, visst förstår jag balmaskinsägaren att han har bråda dagar och vill göra många bollar här och där – men inte att man kör så fort hos kunden med fint hö, att upptagaren inte hinner med!!!

Så, en smäll på minst 5 000 kr blev det idag. Och utvecklingen lutar nog åt att jag från årsskiftet är fårfri. Dit räcker bollarna, och då är också mitt nuvarande EU-åtagande slut.

Om jag vill jag fortsätta att hålla fint i bondelanskapet (ängarna), så köper jag en sån här i stället.

http://www.trejon.se/se/betesputsare-275-cm-bred-medar-k-axel-ingar.html#Tillbehör

Men, det känns sorgligt. För djur är kul, och de betar även i skogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *