November i april

Min s k novemberkaktus som jag har fått från syrran för något år sedan, den blommar nu som bara den – se så vacker den är!Jag har inte gröna fingrar, men den här typen av blomma trivs bra i mitt hem. Precis som jag själv.

Jaha, vad har jag gjort när jag inte har skrivit? Jo, jag har sovit i skogen, och gallrat bort björkar som stört tall- och grantoppar. Det har varit helt perfekt, när man orkat kliva upp i ottan. Skare nästan fram till 09.30, och då har jag sågat. Sen har jag lastat, och en dag var det så varmt att jag skuttade omkring bara i undertröja och kalsonger, så länge jag inte körde skoter. Då blir det kallt.

Ja, och sen gjorde jag något jag egentligen inte borde göra. Jag körde längs älven, där det var vatten på isen, och på vissa ställen mörkare än andra… men hem kom jag, och skönt slätt var det.

Nu är jag lite trött efter jobbet, för det som är riktigt jobbigt, det är att stå inne hela dagen och skriva. Paus.

Återhämtningen gick snabbt när jag tänkte på positiva saker, som beröm som jag fått via jobbet, men också för “hyvä jätkä” – ett uttryck som man skulle kunna tro att jag uttalat om Markku, och lätt skulle kunna – men nu var det han som sade det om mig!

Inte för att jag lite okvinnligt tog en stänkare om de mansfria trevliga kvällarna, utan för att jag trots det producerade en massa stammar också. En hög som hade imponerat även om jag varit karl, sade Markku – och just sånt beröm går alltså hem hos mig, d v s när jag rättvist blir jämförd med en man istället för med kvinnor i en ovan situation.

Och det är tur för mig att Markku sköter vårstädningen själv, för annars skulle jag klassas som en usel kvinna, när jag inte synts till där i stället… och kanske ännu mer tur för mig att han inte klagar på MITT hushåll – för då skulle jag vara singel! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *