Som en gasell

Igår när jag for hem från jobbet, bromsade jag in för en kvinna som jag tyckte såg bekant ut. Inte därför, men för att hon sprang så fort mot vägen. Tänkte först att det var min barndomsvän Anne som var kvar i byn, men sen såg jag ju att det var skiddrottningen Kalla! Hon var ute och löptränade med sin karl, som sprang över vägen, medan Kalla fint inväntade att jag passerat.

Ett trevligt inslag i vardagen, i lilla Pajala, det var detta. Men jag undrar ju förstås, att varför är de inte i Ylläs och åker skidor på alla de fina spår som finns där? Ylläs – Levi t o r skulle ju inte vara någon match för dem i solskenet, med lite torrkött och apelsiner i fickan. Så skulle jag göra, om jag vore elitåkare.

Men, nu har jag inte åkt skidor alls. Det är något som tar emot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *