Första trucken for?

Vägen var helt upptagen av tre trailers, som förde den styckade trucken söderut – från gruvan mot solen – karossen på en, flaket på en, och däcken på en tredje, och jag hörde speciellt en lastbil, vars V8 vrålade vemodet till sälla marker.

Nu väntar jag med spänning på Uppdrag Granskning nästa vecka, som Avanzas Hemberg redan rekommenderat oss att se. Och jag hoppas att Pajala framstår i god dager, trots gruvans historia. Sen huruvida Putin har varit hit eller inte, medan han var försvunnen enligt media, det återstår att se.

Landningsbanan går i alla fall i östvästlig riktning, och kanske precis under järnridån? Inledningen 57 min 39 sekunder in i programmet (slutet) ger också en krigskänsla, eller hur?

http://www.svt.se/ug/se-program/uppdrag-granskning-avsnitt-11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *