En ny häxgryta

Det var dags för en kylskåpsrensning, innan varorna hoppar ut av sig själv. Och det blev en rätt med lammfärs som botten, och sedan allt från ägg till tomater där i, och slutligen lite kapad spagetti, och kebabkryddor. Och jag längtar redan efter morgondagens lunch, så gott blev det!

I övrigt har jag fått brev från Bergsstaten om att de beviljat undersökningstillstånd för ett nytt gruvjippo intill mina marker, lite längre norrut den här gången. Tur att jag inte fick några barn, för då behöver jag inte blanda in några känslor i mitt ifrågasättande av samhällets handläggning.

En positiv upptäckt gjorde jag också, att Bergsstaten erbjöd sig att översätta hela beslutet till finska, samiska eller meänkieli…

Hm, och nu seglade jag runt på Post och Inrikes Tidningar, där jag b la såg att ett av mina ex bytt revisor, att Snells hade ändrat aktiekapital, att en firma här i byn har bytt säte, att makar i Kihlangi har gett varandra gåvor, och att någon i Tärendö har startat Karlsson Mining Consulting…

Good night

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *