Snällt och fint…

Det sägs vara IQ, att lära sig av sina misstag…

Så idag, efter att ha tagit sig bra fram i mjuksnön, var det ändå dags att tömma den packade blötsnön innanför mattan, dock utan att sladda på den också moddiga gården – nu i stället upphissad och låst för manuell tömning och tomrullning… klart!

Använde mig alltså av Sorselelyften som jag spänt fast i traktorns frontlastargaffel, och hissade upp mattan från underlaget. Jag är noga med att ömma underredet, för om det fryser, och i bästa fall lossnar, så är det som att köra iväg med stenar innanför matten. Risk att något vrids sönder av motorstyrkan.

Sönder, det hade många tallar i skogen gått. Vet inte om det var helikopterns fel, eller om de knäckts av snötyngden redan tidigare? Grenar fanns det måttligt, hade nog varit billigare att stamkvista manuellt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *