Hann se men inte fota!

En mastodontgrej på himlen, ovanför paradisberget Aareavaara… när jag tittade i riktning rakt mot gruvan, så såg jag det som länge hördes – en blå helikopter med en rejäl sågstång hängandes under sig! Vattenfalls ledningsgator som öppnades, och de är många här i byn, så inte alls konstigt att ljudet hördes länge i söder, innan den drog vidare mot väst.

Hm, måste ut med skotern idag, och inspektera ledningsgatorna på min mark. Kanske att fåren får sig smaskiga bautagrenar tall att tugg och gnaga? Har varit lite lat på att hämta stolptallar åt dem i år. Men jag ska…

Och vad kroppen beträffar, så är den lika konstig som mitt psyke. Båda stänger liksom av vid trauma, och känslan kommer långt senare, som nu, när varenda led och muskelfäste är öm. Knappt så att jag tog mig upp ur sängen. Markku hade nog rätt, när han förstorade upp det hela, att det var tur att jag inte klämdes under skotern, och att min kropp ansträngde sig till sin spets med varenda muskel och kroppsdel i en farosituation – att allt spändes och sträcktes i flygturen mot marken.

Så kan det vara, själv minns jag bara att det blev en miss i planeringen, att jag borde ha fortsatt att gasa i sladden, men nu nöp jag fast helt eftersom jag hade tänkt stanna, och minns bara att jag snabbt klev upp för att se hur det var med skotern, som jag under min flygtur sett hoppa på sida, och som lade sig upp och ner och slocknade medan jag gick fram. Så snabbt var jag uppe!

Då är vi på det där med fokus, att mitt fokus inte var på mig själv, utan på skotern. Efteråt såg jag mina overallspår som ett långt streck på gården, så jag måste ju ha glidit rätt så långt efter markkontakten… Och som Markku säger, tur att jag inte gled under min Saab, och fick skotern över mig där, då hade jag varit mos.

Men nu blev det tur nog i stället en singelolycka utan skador mitt på min egen gård. Mör är jag i alla fall, men det kan också bero på att jag jobbat som jourutredare i helg, och suttit rätt mycket i bil på gropiga vägar. Vibrationsmörhet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *