Meänmaa lobbyister?


En blåsig och gråmulen dag i Tornio, i tjänsten, fick jag höra att finsk polis är de bästa lobbyisterna i riksdagen, men att partierna dock sätter stopp för polisernas privata åsikter om högre straff. Men vad är det då de lobbar om? Jo, makten från åklagarna! (min egen tolkning). Inte instressant? Nå, ni kan ju läsa mer om projektet själva

… t ex på ryska…

http://yle.fi/uutiset/finskie_i_shvedskie_politsyeiskie_budut_sovmestno_patrulirovat_prigranichnye_raiony/7778018

Och jag kan i stället berätta om mig själv här på min blogg. Hur jag mår? Jo tack, blodtrycket är lågt och bra, 95/55, och vilopulsen 52. Men när jag är på resa sådär, så vill min kropp bli lite förstoppad. Att jag inte kan göra de stora behoven förrän i hemmiljö igen. Ganska praktiskt. Men, mitt rekord om 7 dagar, på 90-talet, var lite väl påfrestande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *