Dagen D

4G?

Aarea-masten har i alla fall fått nya rör där uppe, och ser lite annorlunda ut annars också, när jag kollar med kikaren från min kaffedrickarstol i vardagsrummet.

Började dagen med lite snörävsskottning, här och hos grannar, sen har jag hållit på med sekreteraruppdrag, som tar nästan hela dagen och natten, utan en enda krona i ersättning. Och när jag gick ut för att natta fåren, så trodde jag att döden mötte mig…

Men det var bara en snäll och tam ren, som tydligen fejat sina horn? En vit valack.

Gav den lite foder och torrhö, så att den skulle hålla sig borta från höbollen. För annars vågar sig fåren inte dit och äta. Tänkte först jaga bort renen, men det är inte så lätt att hålla dem borta, vis av erfarenet, och den här var så tam att t o m jag hade kunnat sätta band på den. Medan den lade sig för att vila vid höet, ringde jag runt lite, och farfar till ägaren skulle komma och hämta hem den. De hade väntat på den, och förvånades när jag ringde – “Sinnekkö se on tullut?”. Jo, även renar tycker om mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *