Katastrof-varning?

Det har kommit till min kännedom, att Vattenfall internt, ser nästa vecka som en kulmen på alla de strömavbrott som varit i norra delen av Pajala kommun, varför en extra varning borde vara på sin plats? Men först vill man kanske vara säker på att det verkligen kommer mer snö, som tynger de redan tunga ledningarna att brista. Eller, om det bara är en arbetsledande “piska”, att få det förebyggande arbetet utfört snabbare, vem vet?

Hur som helst, så kommer jag själv att undvika att gå under de ca 7 hektar ledningar jag har på mina marker, för jag har sett att trådarna är så himla spända på vissa ställen, att stolparna också börjat bukta snett, typ nästan som ett kastspö när fisken är stor… (kanske lite överdrivet, men ni förstår tanken).

Jaha, och nu ska jag gå se att jag har både bensin och diesel i lager, så att jag kan starta elverket om det behövs, samt dieselvärmaren om det blir kris. Vattenlager i hinkar ska jag också se till att ha, både för mig och fåren. Med dessa ord kan jag säga att jag längtar till den varma våren!

Då kanske grundvattennivån också stiger?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6076168

Det enda jag har märkt, är att vattnet i Aareajoki har varit ovanligt klart och fint i vinter, inte så brunt som de senare åren när Northland pumpat ut vatten uppströms 99-bron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *