Vad är ilska?

Kiukku, viha, suuttumus, sapekkus, är finska ord för ilska. Och eftersom mitt modersmål är finska, så kan det ibland vara lättare att förstå svenska ord, genom att själv översätta de finska synonymerna… typ en negativ känsla när något inte flyter, man får ögonblicklig vrede, och vill ta avstånd från objektet genom att spy galla på det… typ – och det var väl en bra beskrivning?

I kväll ska jag dock inte göra det här på min blogg, spy galla, för det är ju ändå lördag, och då ska man vara glad och ha kul! Bada bastu, ta en Lapin Kulta, som har blivit än godare att dricka, när vattnet inte kommer från Haparanda, och så slappa med lite varma mackor, glass och godis. Mmm!

Jaha, och hur ska jag sammanfatta veckan som gick? Med tanke på att jag nu jobbar på utredningsavdelningen. Jo, att det är svårare “att släppa” jobbet när man går hem. Skulle kunna trott att det var tvärtom, men inte. Detta troligen för att man som utryckningspolis bara tar det mest akuta tillsammans med en eller flera andra, och sen går vidare beredd på nästa. Medan man som utredare får ta “helheten” att ro i land, helt ensam efter enkla direktiv.

Så är det, men nu är det lördag som sagt, och jag ska försöka släppa jobbet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *