Långsökt tanke

Nu har jag varit utredare i två dagar, och trivs riktigt bra med uppgiften. Alltid kul att lära sig något nytt, och anta nya utmaningar. Därför är jag också positiv till den nya organisationen, även om jag inte tror att det blir nästan några förändringar alls i det verkliga livet, bara internt, där det blir mer enhetligt med rapporteringen, blanketter och sånt.

Kollade Nordnytt här när jag kom in http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/ och fick en typisk Mona reflektion direkt… sambandet Umeå, den nya centralorten i Region Nord, och så Norrbotten och Skåne… att vad är den gemensam nämnaren? Men nej, jag tror inte att mjölet är något för att testa Polisens nya organisation.

Däremot tror jag mer på min andra Mona reflektion. Att samhället har blivit hårdare, sett från myndigheter och företag, mot enskilda individer som sticker ut, inte sköter sig, är med i organisationer, använder droger, osv. Vilket i sin tur leder till att motståndet trappas upp, och nya skrämselplaner jobbas fram.

De grova våldsbrotten verkar också ha tilltagit, om man ser på media rapporteringen. Mord och grova misshandlar. Att vara hård och utan empati, är fel väg att gå, även för myndigheter, då det smittar av sig på kunderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *