Skönt att vara ute

Jag är verkligen en utemänniska, och idag har jag varit ute hela dagen. Först blev det skoter, sen traktor, och slutligen snöskor, och nu är jag helt slut! Skulle bara prova dem lite, men när jag såg att någon hade kört skoter genom min plantering, då plumsade jag bara på av farten. Och plumsa är rätt ord, för inte är det då att gå på snön, fast det heter snöskor.

Och nu måste jag faktiskt försvara Vattenfall lite – det är extremt där ute! Fastfrusen is på alla träd, och tunga är de så att topparna når marken på de mjukare. Likadant är det säkert med elledningarna, frusen tung snö som får dem att hänga, och slutligen gå av. Snön är mycket tyngre där uppe var den hänger, än den som är nere på marken, känns det som. För snötäcket i övrigt är ovanligt pulverlätt och luftigt, men fuktig närmast marken.

Jaha, när Northlands konkurs var den näst största i hela Sverige, då kommer nyheten att Uppdrag Granskning redan har börjat göra ett program, dit de vill ha uppgiftslämnare

http://www.di.se/artiklar/2015/1/9/uppdrag-granskning-ger-sig-pa-northland/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *