Det här med samarbete

Har funderat, att vad är samarbete och ordet gemensam där? Betyder det att den ene styr, och den andre följer med? Inte i mina ögon.

I mina ögon ser det ut så här. Två parter tänker göra något tillsammans, de möts, och tittar djupt in i den andres avsikter, för att se om det är jämlikt tänkt. När det är klart, lutar man sig tillbaka och kompromissar om små detaljer. Det är samarbete för mig, där båda hade möjlighet att dra sig ur redan i första stund, vilket jag brukar göra om jag känner att det inte stämmer.

Samverka, det är en annan sak. Där gör man sina egna avsikter, samtidigt som man stärker andras, och vice versa. Där behöver man inte dra sig ur, eftersom man inte kan förlora något (annat än sitt namn eller varumärke).

På samma sätt är det med förhållanden, som i mitt och Markkus fall av en slump började precis sådär som jag vill att samarbetet ska börja. Vi umgicks i en trång skördarhytt, där båda var bas. Efter några dagar ville jag strypa honom, samtidigt som jag såg att han ville mosa ner mig från hytten. Då tänkte båda, ska vi avbryta samarbetet, eller fortsätta? Vi fortsatte, och har kompromissat oss fram. Jag slutar driva på när jag ser att han tystnar, och han börjar visa respekt när jag drar mig undan. Typ.

Sen samverkar vi också, genom att vi hälsar på hos varandra, och ringer.

Slutligen, det är MIN syn på det hela, det behöver inte vara Markkus, och inte sant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *