Färdigdiskuterat

Svaret kom rakt och enkelt, när jag frågade om folk i affären pratar om gruvan mer – nej, det är färdigdiskuterat. Och det är klart, aktiefrågan har ju helt dött ut i och med konkursen, typ att det var ett luftslott som försvann. Även om allt är kvar.

Det är matematik på överkursnivå, ungefär som att lära känna sig själv. Skrev så nöjd i Pello tidigare i dag, men när jag såg mig själv i ögonen, förstod jag att det är något som inte stämmer – så när jag kom hem hoppade jag på Vikingen, for ut i skogen och blundade en stund.

Sen var mina ögon jag igen!

Här med en skön halsduk som jag fick av en hemlig sjuksköterska en gång. Gamla minnen, det är också bra. Mot vad? Att återställa balansen. Från vad? Markkus omedvetna dominans på mig. Varför då? För att få det att funka i längden.

Det är alltså min teori, nu när jag har blivit äldre, att helt själv balansera livet utan diskussion. Förr diskuterade jag, men gjorde slut när någon försökte styra mig för mycket. Jag har nämligen aldrig tänkt att bli någons lilla mus… Nej, jag har större hjärna än så!

(Vad som kränkte mina ögon? Troligen en komedi som Markku tittade som fastklistrad igår med sin systerson, där nunnorna visade sina tuttar och trånade efter en man som föll ner från ett träd – usch så kvinnobilligt!!! Att håna t o m nunnor…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *