Gott Nytt År!


En märklig känsla att först fira in det nya året med raketer och skumpa, och sen hoppa in i bilen och åka tillbaka i tiden, till året innan. Ja, det kändes skumt, tänkte jag när jag satt i baksätet i Neistenkangas, på väg mot Juoksengi – att här har vi stöpt tenn och tagit emot det nya året, och nu sitter jag här i 2014 igen… “We do it twice” kändes också fel, men en kul natt blev det!

Svanstein Ski körde dock med falsk reklam, när ingen stod vid entrén, men när vi väl gått innan för gallret, sprang en vakt efter och skrek “ni måste komma tillbaka och betala”… till fik- och kioskkassan… Hm, men det var det värt, för att få “raeva” lite.

Jaha, och nu ska jag analysera mitt tenn-resultat… hm, hm, en råtta blev det. Och sammantaget från nätet betyder det att jag har en “rålynnig vän” och att jag kan vänta mig småbekymmer och utgifter under 2015. Bättre hade det ju kunnat låta!

Nå, nu ska jag helt själv analysera mina drömmar från i natt i stället (för tennet gjöt jag ju redan under kvällen 2014). Drömde att jag välte ut en parfymflaska i handfatet, och att doften spred sig på mina fingrar och överallt. M a o, ett Gott Nytt År!

(och vår gemensamma gjutning får jag ju också nämna – som visade ett 2015 med rålynne, erotik, pengar, och fest! – a´la finsk tradition)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *