En fin julfrid, trots allt

Först fick jag se ett barns innersta spänning, av alla paket som låg under granen och väntade på tomten. Det var viktigt, och nog, när hon letade och hörde att ett var till henne, ett till mamma, och ett till pappa – vilket fick mig att känna frid över hennes rättspatos!

Sen tände vi några facklor, och efter Kalle Anka badade jag och syrran bastu, medan mamma donade med maten, med den klassiska “karjalanpaisti” i sin röda gryta i bakungen.

Mycket god mat, några paket, och så TV. I morgon blir det mera. Och trots kylan ute, så var även fåren nöjda där de låg. Några av lammen hoppade pigga och vilda i sin brunst i det vackra norrskenet – och då log jag, och tänkte att det är härligt att bo på landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *