En märklig Jul!

Tog mig tid att läsa domen från MMD, och kan konstatera att i stället för att få dyra presenter från Tomten, så kommer jag att få betala dyrt till en tomte. Ja, bara 2 timmar efter mitt inlägg om “maffiagubar” i onsdags, så rasslade det till, och det tekniska rådet hade författat negativa saker. Hm, lite märkligt också, det står i och för sig inte rakt ut, men det antyds att jag skulle ha flyttat stenar och tagit bort lantmäterirör!

Himla märkligt, här får jag först uppleva att det förvinner tomtrör hos grannen, som påstår att gränsen är annan en den pappa och lantmäteriet slagit ut tillsammans, och sen råkar jag hitta röret 9 km norrut, på en plats där samma granne råkat överhugga skog för att ha råd att betala lantmäteriräkningen. Tur att det var pappa, och inte jag, som ägde skogen då, för släktfridens skull.

Men nu är det i stället jag som får stå syndabock för något som jag inte ens har vinst av! Rör som i och för sig bara var lantmäteriets arbetsmaterial, men ändå, det är ju äkta, och kan slås ner var man helst önskar ha sin gräns, t ex om 10 år, lagom rostade och allt…

Nej, usch, nu är jag förbannad!

Fast vad hjälper det? Mörda någon kan jag ju inte, för då hamnar jag i fängelse för resten av mitt liv, och det vill jag ju inte. Överklaga, det har jag redan gjort, eftersom jag anser att jag “bötfälls” fast jag har rätt i sak, och utan bevis och rätt till offentlig försvarare! Men, jag gissar att ärendet inte är tillräckligt viktigt att pröva, eftersom jag är kvinna… och stämplad sådan.

Nå, det hjälps inte, det är bara att öppna upp sina rågångar, flyttade ca 1 m mer västerut och norrut, i mitten… det är vad jag får betala typ 100 000 kr för…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *