4:e Advent… en fyra

Sitter här och tittar in i fyra fina ljus, och tänker… att snart är det Julafton!

Provsmakar den rökta tungan, för att avgöra hur den bäst ska serveras – och det blir naturellt, typ som den är, ensam i munnen så att säga, för det blev lite väl mycket smakslagsmål med renmjukosten på rågchips.

Tunga, det kan jag rekommendera att varmröka, och tar man inte bort skinnet då när den är varm, så funkade det även att koka upp den en kort stund och sen dra av det – men kall är det helt hopplöst!

Jaha, och vad har jag pysslat med i dag då? Sovit ut efter nattens arbetspass, där jag bl a besökte Svanstein Ski som hade premiäröppning. Sen har jag lagt en ny höboll till fåren, slungat upp snö runt de övriga bollarna för att förhindra harens hålgörande och ätande, samt öppnat upp en väg till ladan där jag har mina vinterredskap.

Typ så här https://www.youtube.com/watch?v=OyomzrsIM3Q

Mer spännande än så, ser inte månskensbondens advent ut. Det blev inte heller att åka till kyrkan i Kaunisvaara, dit föräldrarna valt att fara för att hämta hem julkänslan. Och mmm, med ädelost istället smakade det riktigt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *