Spöket har utvandrat?

Hm, igår när jag skulle gå lägga mig här hos Markku, så blev jag tveksam. När jag drog av täcket, så såg jag att det redan låg någon där, osynlig… och tänkte direkt, Ahaa! nu vet jag varför det har tystnat hemma hos mig – spöket har flyttat! D v s följt med Markku…

Nå, det kanske var ovanan i hans tempurmadrass, att se sitt kroppstryck ligga kvar från förra gången, men vem vet? För jag fick rysningar… Ett tecken som följer med spöken i rummet.

Nej, nu ska jag fortsätta att intaga min frukost, här i hans 26-gradigt varma kök…

Det var gott. Och medan jag ensam satt här och mediterade, så tänkte jag att jag likväl kunde vara i Sverige, eftersom älven bara är några meter bort, och jag lyssnar på P4 Norrbotten, som hemma.

Dock hör det inte till vanligheterna att jag är här, av någon anledning, men nu blev det så, eftersom jag har en ledig dag, och min kollega från Övertorneå tyckte att jag skulle börja vara här oftare.

Jaha, och nu ska jag bege mig ut för att handla lite. Och tänka sig, jag kan göra det genom att ta en promenad, t ex till Pentik-affären, eller GK:s, och Pellohallen eller K-kauppa, eftersom jag inte behöver storhandla och ha bil.

Först ska jag dock läsa nyheterna här på nätet, vilket känns ännu mera hemma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *