Tänka sig, så hemskt!

Dödsstraff, för att ha försökt att rädda sitt barnbarn… och man undrar hur sjukt samhället egentligen har varit, bara för några hundra år sedan?

http://www.svt.se/kultur/film/gammalt-jojk-tabu-lever-kvar

Egentligen behöver man nog inte gå så långt tillbaka i tiden, för att kalla det sjukt. Jag tycker som sagt, att det är det än idag. Att olika religioner står som orsak till framkallande av annans död. Religion. Religion? Vad står det egentligen för?

Måste googla en sväng… och innan jag hann skriva färdigt och trycka skicka, så ringde nåjden… kusligt!

Fick tips om att lyssna på radion, och hittade 25 min in i programmet en bra låt med Surunmaa, och därefter höra f d ordföranden i samebyn prata om Northlands konkurs…

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1017

Inte ett ord om sandmagasinet/dammen, men då var heller inte den blöta myren intressant för renskötseln, utan mer för jakt och fiske, samt Natura 2000.

Hm, nå, åter till religionen, intressanta kartor!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Religion

Nu förstår man enkelt varför Edvard Snowden valt Ryssland som skyddsplats, och att han kunde tänka sig Sverige, men en expert avrådde, eftersom Sverige är för svagt/litet att Regeringen inte skulle orka stå emot trycket från USA om utlämning dit.

Religion är politik.

Och synd för Tapuli att t ex jag INTE KUNDE jojka!

https://www.youtube.com/watch?v=l_GzmvvQQU0

Men där kunde jag vara, i Kallak… och säga “om det är något ni misstycker om, så får ni JO-anmäla oss, men backa nu, så att vi får arbeta i lugn och ro” (med rösten i jojkläge…)

https://www.youtube.com/watch?v=eZcRFSA-ZUQ

Ja, det gäller att hålla isär sina roller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *