Somnade – trots att det var intressant!

Ja, jisses vad trött jag var, efter att ha klivit upp innan ottan, för att hinna på en föreläsning i Finlnad. Två trevliga poliser, varav den längre var riktigt gemytlig i sitt sätt. Fick trygga “pappa-vibbar”, trots att han inte kan ha varit mycket äldre än någon annan där. Så kan det vara, d v s att ett maktödmjukt sätt inte behöver vara mesigt.

Snarare tvärtom! Jag tror nog att alla svenska poliser blev avundsjuka på det finska systemet. Många likheter fanns också, och även något som var skrämmande, och kanske en ersättning för “Musta Maja”? Att finsk polis kan omhänderta envar för ordningsstörning etc, och låsa in dem upp till 24 timmar!

Hm, och då förstår jag varför den finska polisen inte alls är intresserad av mentaltransporterna, där Sverige har motsvarigheten i LPT §6, som sagt. I Finland är det ambulans som gäller vid polishandräckning, där polisen alltså följer med om det blir våldsamt. Ett bättre sätt skulle jag säga, även till svenska JO (att sjuka personer inte ska transporteras i en polisbil).

Nå, nu har jag skrivit av mig, och kan ta en tupplur på riktigt. Det tar på krafterna att kliva upp 04.00 och köra hundratalet kilometer i gryningstimmarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *