Det var idag

Idag den 8 december 2014 kom beskedet, att Northland går i konkurs. Och jag tycker att det säger mycket, att det var bolaget själv som begärde det, inte någon annan… d v s att det säger mycket om andras uppfattning om gruvan. M a o att de lyckats bra med sin “Brandy”-verksamhet, hjärntvätt, eller som analytikern uttryckte sig till Nordnytt, att folket har stoppat huvet i ett gruvhål…

Oavsett vad, så kände jag redan i morse att det var något som var på tok – för den tidigare perfekta vägen från gruvan till Pajala var nu oplogad! (trots att vägen hit till Aarea var det)

Bakom denna kurva ligger gruv-vägskälet, och jag undrar hur länge vi får se dessa byggnader?

Som ni ser, så är det första kryss-strecket redan ritat… Och frågan är, vem av oss som har mer rätt i vår syn – jag som spått att den skeppas komplett till Kina, eller mitt lunchsällskap, som gjorde bedömningen att anläggningen behövs så nära som i Svappavaara?

Hur som helst, tråkigt för bygden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *