Nå, nu är jag människa igen…

Känner mig återhämtad, och faktiskt riktigt fräsch! Inte ont någonstans, nyduschad, och har både plogat snö och tvättat kläder, i en jämställd balans. Kickade liksom igång till slut!

Men, jag har varit groggy i ett par dagar. Typ som att hjärnan har sovit, fastän jag har varit vaken. Pulsen har också varit låg, som under sömn. Men nu är den mitt normala 56.

Vad mer har hänt i mitt liv? Inte så mycket. Däremot ser jag fram emot kursdagar i Finland, där vi ska lära oss att samverka med finska kollegor och om deras lagar mm. Sen ser jag även fram emot att nästa år få arbeta med utredningar på heltid ett tag, då jag även slipper de slitiga vargapassen, och får prova på en ny “roll”. Kul!

Markku tycker att jag ska börja gå i pressvecksbyxor, som damerna i CIA mfl polisserier… hm, men själv föredrar jag uniformen, för att slippa tänka på de egna kläderna. Och vad är då målet? Att få ner de höga balanserna.

Du som blir intresserad av jobbet, kan läsa mer här, se Norrbotten på sid 20.

http://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Rapporter-utredningar/01%20Polisen%20nationellt/Ovriga%20rapporter-utredningar/Inspektioner-tillsyns%20rapporter/2013/Tillsynsrapp_3_Arendebalans_130410.pdf

Själv surfade jag vidare – och vilken chock jag fick!!!

Plötsligt kunde jag läsa fakta rakt upp och ner om min egen morfar… han som tittar mot mig i uniform från ett foto mitt över väggen – tänka sig att han dog så ung…

http://kronos.narc.fi/menehtyneet/index.php?id=258061&raportti=1

Hemskt!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jalkav%C3%A4kirykmentti_27_(talvisota)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *