Tråkigt avslut

Ja, nu har älgjakten tagit slut, och när jag skulle dra upp båten för vintern, fick jag i stället putta ut den som livlina över den delvis öppna bäcken… för att komma åt att se vad korparna gottade sig på en bit ifrån! (tyvärr hade jag ingen kamera med mig, bara gammal mobil)

En fjolårstjur med pigghorn, det var vad som låg vid stranden på andra sidan. Hm, ganska så uppäten, men filéerna var kvar, så det såg inte ut som tjuvjakt i alla fall. Möjligen skadskjuten i hals eller bakpartiet, och ett misslyckat eftersök söderifrån, eller stångad i buken, det gick inte att fastställa. Hur som helst, så har den lagt sig för en smärtsam död, mellan första och andra snön, och rävar samt korpar har haft mycket gott att äta. Inte ett spår av inälvorna, och t o m öronen var stympade! Däremot var ryggen hel.

Nej, det var ingen trevlig syn, och luktade inte gott… Och trots det fanns det färska älgspår intill. Älgar som nu ska få vila till nästa år.

(älgar, som jag hoppas överlever Northlands giftvatten, 2 km därifrån…(!?))

http://kvikkjokk.nu/northland-sprider-gifter-till-tornealven/

– – –

Nu ska jag sluta fundera på älgen, och adventisera med glögg, ljus och opera!

http://www.svtplay.se/video/2503178/bjornen-i-jukkasjarvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *