Fler av henne

Har summerat gårdagens konferens, och det som är kvar i mitt huvud efter nattens sovande, är intrycket av en människotyp som det finns alldelens för få av! Se versalerna på sid 3 t ex.

http://www.polisen.se/PageFiles/335908/Information%20om%20projektet%20-%20Christina%20Kiernan2.pdf

En kvinna från RPS som föreläste raka analyser och påståenden, och pekade på konkreta brister som måste åtgärdas (därmed inte sagt att jag tycker att hennes intrång på det kommunala självstyret var okej, när hon tyckte att Socialstyrelsen skulle gå in och styra 290 kommuner enhetligt vad gäller socialtjänsten).

Och det skönaste av allt… hon sade att man måste våga agera, även om det inte är forskat på området, eller finns “evidensbaserade” kunskaper. Jag håller med, för många gånger är detta bara ett uttryck för politiska begränsningar.

I övrigt är det ganska tomt i mitt huvud just nu, och jag tänker mest på min nacke, som är stel av allt bilkörande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *