Polku on vielä auki

Det var Markkus svar, när jag i helgen undrade hur det kan komma sig att han fortsätter att hälsa på hos mig, trots att jag inte hinner städa! Okej, stigen är ännu öppen, där går hans gräns… så det gäller för mig att hålla mina grejer borta från golvmitten till sängen.

Nej, så enkelt är det inte. Vi arbetar mer än vi sover. I helgen har vi äntligen snickrat en ny vägg till pumphuset i ladugården, som direkt hade effekt. Frostvakten fick det mycket lättare att hålla temperaturen. Och faktiskt, de grejer som ligger utspridda här i mitt hem, i form av affärskassar, innehåller t ex kris-facklor dit. D v s om strömmen går, så tänder jag bara en marschall där inne, så att vattenledningen inte fryser (ja, det är betong och högt till tak).

Idag är jag ledig, och ska pula där ute med djuren och sånt, som vanligt, men kanske att jag inpå eftermiddagen röjer upp här inne också. Toaletten, egen dusch och papper, det håller jag alltid prio högt, däremot inte “fint”. Så vem vet, om jag innan kvällen har dammfritt och blänkande diskbänk och golv, som en E4?

I natt har jag drömt om katter, att jag hade tre små kattungar som var vilda och ivriga, varav en hade ett rött halsband, och påminde mig om min tama bagge… hm, och när jag tänker efter, så påminner får och katter om varandra på något sätt. Likasom hundar och hästar påminner om varandra. Andra djur som jag haft? Undulater och en hamster. Där var det så att undulaten var tam så länge den var solo, men när den fick en partner blev den förvildad igen. Hamstern var kul i sandlådan, men inte när den bet mig i fingret…

Och vad är det bästa då med Markku? Jo, att han tar egna initiativ. Som i helgen, när jag förberedde snickeriet, då rullade han helt sonika upp fårens höbalsgaller till garaget, och svetsade en pinne som gått av, helt utan att jag bad honom göra det! Det gillar jag.

Däremot gillar jag inte att han planerar att vi ska sätta upp nya tapeter, måla tak och skåp, köpa nya gardinstänger och sånt. Helt onödigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *