Idag har vi jagat

Pappa, jag och en hundförare. Det fanns älg, och hunden skällde, men det var mycket som gick fel… Först orkade jag inte stiga upp på morgonen, hundföraren lät hunden ensam skälla ett tag med flit, så att snöskorpan skulle tina tystare, och avvaktade med kaffe och andra pysslor innan han skulle smyga fram, och tänkte inte på att grannjaktlaget kunde vara ute i området från “fel vind” så att säga, och ge älgen vittring – för plötsligt rusade hunden i väg med hög fart enligt GPS… Hm. Men nå, jag har så mycket att göra ändå, så det släpper vi. Nya tag en annan dag.

– – –

Nej, det var inte grannjaktlaget, det var skogarnas Konung!

Hur jag vet det? … Nå, för jag kunde ändå inte släppa det… så jag har traskat runt, runt, bakspårat, framspårat, tappat spår, haft tur, och kunde till slut göra en “platsundersökning” och lära mig mer om hund och älgkontakt!

Bilder kommer senare, för nu är jag så blöt i knäna, att jag måste byta alla byxor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *