Fredsdagen

En lämplig dag att avbryta u-båtsjakten på, idag, på FN-dagen.

http://www.sverigesveteranforbund.se/

Först ska jag värma lite thai-mat, och sen ska jag se på “Kongoveteranerna”. Jag har en pensionerad kollega i Pajala som har varit till Kongo. Det enda han berättade därifrån, var att han nämnde att en kamrat fick käken bortskjuten…

Ja, och nu har jag tittat filmen/dokumentären, samt torkat mina tårar. Tänk, att ett “coin” kan betyda så mycket, d v s stå för allt det som har fattats tidigare. Och varför har det gjort det? Nå, för politikens skull. För politikens skull är det många själar som har farit illa, oförstående och förkrossade, orättvist behandlade, och vissa bittra. Men med den här filmen ser man, att det ändå aldrig är för sent att försöka rätta till det.

Allt är inte klockrent och enkelt, men den som har ansvar, ska ta sitt ansvar, ända till slutet. Om så makten byts ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *