Vart på kurs

Inte med Kurt, men jag såg honom på Bulkku idag, när jag köpte pappas födelsedagspresent. En affär med trevlig säljare, och trevliga kunder. I en annan affär sade jag även “tack” till en mörkhyad man, för han höll dörren öppen efter sig för mig, precis som vi också gör.

Men åter till kursen, som var två dagar i Luleå. Två intressanta dagar, där första dagen beskrev en konflikt mellan en myndighet och ett privat varumärke… och den andra dagen en lucka i lagen… för dag 1 handlade om Polisen och facebook, och dag 2 om illegala cigaretter, som hinner rökas upp innan de blir detta, d v s innan punktskatten ska vara betald av importören…

Tänk att de som röker olagliga cigaretter, d v s köper ciggpaket som typ säljs under 40 kr i Sverige, att de gynnar en långtradare med 13 miljoner i vinst, utan att staten får in något, för ytterligare vårdplatser t ex här i Norrbotten. Nej, ska man röka, så tycker jag att man ska göra det med skattade cigaretter, precis som med sprit.

Är det någon som tänker på att vi som kör bil betalar vägtrafikskatt, och att de som inte betalar får höga belopp från trafikförsäkringsföreningen? Och när man betalat, då följer även rättigheter. http://www.trafikskadenamnden.se/

Efter kursen har jag lärt mig lite mer om detta…

http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CDgQFjAE&url=http%3A%2F%2Falbin.abo.fi%2Fuser%2Fjabbors%2Fskolan%2Fol%2FBegrepp4_Kontroll.doc&ei=eB9IVMTOAsH4ygPXm4D4DA&usg=AFQjCNEmjAeXsf_Pb2rSu-WaxVGfUukBDA&bvm=bv.77880786,d.bGQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *