Alterego & Överjag

Dessa gick hand i hand, kära i varann… Trodde jag. Men det är snarare tvärtom! Den första lever ett dubbelliv, medan den andre är det auktoritära samvetet… Hm, och tydligen har ADHD och Asperger ökat i Pajala, samtidigt som gymnasieskolan nekar personliga assistenter, som ses som ett överjag, som alla borde ha själv. Så, då är det väl bättre att satsa på ett alter ego i stället – för den kan väl inte nekas börja på gymnasiet?

Krångliga tankar jag hade idag, men jag ska inte utveckla dem vidare, för jag har gett dem en gräns. Det ska du också göra, om du t ex är förälder. D v s att sätta gränser för ditt barn. Gör du inte det, blir barnet otryggt och stressat, och det kan ge stora konsekvenser i skolan och ute i samhället. Det har jag lärt mig idag, även om jag inte har några barn.

https://www.flashback.org/t747509

(och bekanta er med den sidan, för att se vad era barn kan sitta och beställa, när ni tror att de chattar eller spelar…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *