Återhämtad och snart i kapp

Förra helgen fick jag sova 13 timmar för att bli människa, och i natt blåste jag på ytterligare en timme, hela 14 timmar! Från åtta till tio, och sen hade jag också ork att speeda på lite, så pass mycket att jag inte ens behövde äta förrän klockan blev 20.00 och det blev mörkt…

Har t o m gjort ett bonusjobb som jag inte räknat upp, och det var att tvätta traktorn för sista gången innan vintern. Och det var i grevens tid, för vattendropparna frös till is, även på motorhuven, fastän jag hade traktorn på tomgång. Men det var behövligt, för däcken var bruna av torvlera och jäst fårbajs… och hade garanterat spruckit sönder efter ett tag, som mina gummistövlar gör.

Så mycket mer har jag inte att berätta om, men kan ju nämna att däckbytet gick ovanligt lätt när jag lyssnade på radio och hade dieselvärmaren blåsandes in i garaget. Tack var den kom det också vatten i den frusna ledningen, som jag nu förstås tömt ur, och så är även traktorn torr och fin. En bra värmare m a o.

Det som återstår ännu är stängselarbete, snörasskyddet, och jordbruksredskapen ute på gården. Lördag blir nog en bra dag till det, för då lovar Yr.no plusgrader, och heller ingen snö innan dess, om än kallt.

http://www.yr.no/sted/Sverige/Norrbotten/Areavaara/langtidsvarsel.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *