3 timmar tog det!

Månskenet infann sig, och jag behövde bara använda traktorns strålkastare till de tre sista bollarna nu på kvällen, eftersom terrängen där var mer vansklig. Men nu är alla bollar hemma!

Gillar min traktor, och den känns extra bra nu när Airijoki har gått igenom den. Däremot måste jag komma ihåg att kolla muttrarna, efterdra som han sade, annars kan hela traktorn gå av… vilket jag ju borde ha gjort egentligen, redan innan jag bar hem dessa halvtonnare. Men, men, jag väntar nog på Markku till det.

Sen kan jag faktiskt inte förstå varför tambaggen är så tam, att den inte ens är rädd för traktorn, utan kommer fram till mig även där, blundar, och lägger sitt ansikte i mina händer, och börjar idissla medan jag kliar den på kinderna, bakom öron och horn. Och jag kan inte förstå hur jag ska kunna sätta bort den… eller den andra fina baggen med jättehornen…

Får är fina och trevliga djur, och det råder brist på lammkött har jag läst – så varför skaffar sig inte fler får? Köp några tackor, och så köper ni bagge billigt av mig, och snart har ni lamm! Oisolerat enkelt stall, spån från sågen, staket från skogen/Granngården, och så en massa tid förstås, och någon som hjälper att klippa dem, det är vad som behövs utöver mat och vatten.

http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/djurskydd/fararet.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *